Apple Business Manager/ADE (DEP).

Enkelhet. 

Att starta upp och göra företagsunika inställningar på en mobil, surfplatta eller dator är en lång process för IT-administratörer. Med Apple Business Manager-portalen (tidigare DEP) får du en effektiv driftsättning av företagets alla mobila enheter. I stället för att IT-avdelningen eller användaren själv ska sköta registrering mot MDM-systemet kommer enheten direkt från vårt lager, färdig att användas. Användaren får en startklar iPhone, iPad eller Mac i handen med e-post, inställningar, appar och företagsunika program på plats.

MDM & Apple Business Manager. 

För att smidigt koppla enheter till ett MDM-system (Mobile Device Management-system) finns Apple Business Manager, ett program som tidigare kallades Device Enrollment Program (DEP). Varje företag skapar själva, eller med hjälp av oss, ett för företaget unikt Apple Business ID. Nya enheter registreras via serienummer på företagets Apple Business ID och vid uppstart ansluter enheten automatiskt till företagets MDM-system.

Du kan enkelt koppla flera MDM-system till samma DEP-konto. Det betyder att alla enheter du beställer är förkonfigurerade när de kommer till användaren – helt utan manuell hantering. En enhet som är registrerad i DEP har en permanent koppling till ditt MDM-system.

Tillgänglighet. 

Hantering av enheter med Apple Business Manager och MDM passar perfekt i företag med många användare som är utspridda eller i behov av varierande konfiguration. När ingen manuell hantering behövs kan Mac, iPad, iPhone och Apple TV enkelt och smidigt konfigureras innan uppackning. Enheterna kan också konfigureras i efterhand och profiler, inställningar och appar distribueras trådlöst direkt till användaren.

Säkerhet. 

Enheter hanterade med DEP tappar helt sitt stöldvärde då dessa är låsta till ert unika MDM-system. Skulle enheten hamna i fel händer finns funktioner för fjärrlåsning och radering av enheterna. Utöver att skydda hårdvaran kan du också begränsa misstänksamma programvaror från att förekomma på enheterna.

B2B IT-Partner DEP återförsäljar-ID: E316840