World Trade Center

Företagsbeskrivning

World Trade Center är ett konferenscenter mitt i Stockholm City. Ett helhetskoncept med rum och ytor där all nödvändig teknik finns för möten och presentationer. Det finns även en restaurangdel i anslutning till konferensen.

Utmaning

Jesper började sin resa i tjänsten med ett totalt opålitligt nätverk. Ett konferenscenter kräver ett fungerande och stabilt nätverk för sina kunder och besökare.

Lösning

B2B IT-Partner började processen med att felsöka nätverket. Sökningarna tog lång tid och visade att nätverket betedde sig märkligt och innehöll ologiska fel. Tillslut bestämdes det att sökningen skulle avbrytas och istället bytas ut. Steg 1 var utbyte av core-switchen till en Cisco Meraki som vi på B2B lånade ut. När denna kom på plats landade allt och nätverket blev stabilt. De lösningar WTC hade i sin verksamhet var av den äldre sorten och därför beslutades det att det som passade dem bäst var att köpa nätverk som tjänst.

Som ensam tekniker är dagarna fulla av arbete på olika håll. Blir det strul och Jesper har fullt upp så är det jättebra att kunna ringa B2B direkt, där har vi en trygg backup. Denna typ av lösning som tjänst är smidigare för oss än att köpa utrustning och själva konfigurera upp.

”Vi har ett långt samarbete tillsammans och B2B är en etablerad IT-Partner med kunskap om oss och historiken här, så för oss fanns ingen anledning att kika på annan leverantör. ” Jesper Holmqvist

Resultat

Allt är betydligt bättre. Jesper behöver inte lägga lika mycket tid på nätverket längre, utan fokus läggs på utveckling, kunderna och deras upplevelse av konferensen.

”Med B2Bs kunskap och kompetens i ryggen så känner jag mig alltid trygg i att vårt nätverk är snabbt, stabilt och lättjobbat. Våra kunder har också märkt stor skillnad i nätverkets tillgänglighet sen vi gick över till B2Bs helhetslösning”
Jesper Holmqvist IT- och AV-tekniker – WTC Stockholm AB

Nya projekt

WTC har precis tagit upp sin mail i Office 365 som fungerar jättebra och vid årsskiftet planerar de även att flytta fillagringen dit. Användarmapparna U: flyttas till OneDrive, Teams blir intranät för personalen där planerna för ett teknik-wiki med vanliga felsökningar m.m ska läggas upp. Förhoppningen är att det blir ett forum att dela med sig av vad som händer på jobbet, ett enklare sätt att kommunicera olika grupper och avdelningar emellan. Det blir en gemensam plattform. Nu är utmaningen att ge användarna ett syfte så att det ska bli intressant, roligt och användbart.

Har du vägarna förbi Stockholm central, är i behov av fräscha konferensrum eller vill äta en god lunch besök:  www.wtc.se

Vi hjälper er på resan mot en IT som klarar verksamhetens framtida krav.