10 anledningar till att välja Mac

Det är inte alltid lätt att veta vilken dator som du ska välja. Men Macen har under många år varit en dator som både har hög säkerhet, lång hållbarhet och väldigt nöjda kunder. Vi har listat 10 anledningar till att välja Mac.

1. Lång hållbarhet – Mac håller längre

Apple jobbar ständigt för att deras enheter ska kunna hålla längre genom att deras uppdateringar funkar på även äldre enheter. De två senaste årens Mac OS-uppdateringar har fört med sig en del stora förbättringar, samtidigt som Big Sur kan köras på Macar som är släppta 2013, det är 8 år sedan.

Det handlar inte bara om ett nytt och fräscht utseende på din nya eller äldre enhet utan att säkerheten bibehålls med regelbundna uppdateringar och förbättringar i mjukvaran. Dessutom är det mer miljövänligt att enheterna håller längre så vi använder de resurser som jorden gett oss på ett smartare och mer hållbart sätt.

2. Mac är mindre dåligt för miljön

Om du väljer en mindre, tunnare och lättare dator som drar mindre ström och tillverkas med flera återvunna material samt av underleverantörer sin övergår till mer förnyelsebar energi, då har du en dator som är mindre dålig för miljön. Behöver du köpa en ny dator är det svårt att göra ett bättre val än Mac ur miljösynpunkt.

I april 2021 lanserades Imac som använder 99% återvunna sällsynta jordartsmetaller och 100% återvunnet tenn samt att den drar 54% mindre ström än vad som krävs för att få Energy Star-märkning. Apples Mac Mini använder 100% återvunnen aluminium i chassit. Lägg dessutom till deras hållbarhetslängd i kalkylen så har du en dator på långsikt som är mer miljövänlig.

3. Mac har hög säkerhet

Det går inte att missa att i takt med att Macen blivit populärare så har även antalet attacker mot plattformen ökat. Även om det emellertid dyker upp skadeprogram för Mac OS och attacker som riktar sig mot just Macanvändare så är dessa betydligt färre än antalet trojaner och virus som finns för Windows. Det finns till exempel inget känt utpressningsprogram för Mac och mycket kan såklart hinna ändras i framtiden men just nu är Mac ett säkrare val än en dator med Windows. Vill du ändå köra på en dator med Windows så kan du läsa mer om vår säkerhetstjänst Security Awerness här.

4. Du får värde för pengarna

Det är nog ingen som missat att Mac är dyrare än en genomsnittlig pc-dator men däremot får du faktiskt vad du betalar för. Här får du väga in för- och nackdelarna, ha en dator som håller längre blir mer prisvärt i längden än en som går sönder snabbare. Men allt hänger såklart på vad du ska använda datorn till men Mac har en variant som passar de flesta.

5. Skärmar i världsklass

Vi tillbringar otroligt mycket tid framför våra skärmar på dagarna och därför är det viktigt att de är av hög kvalité. En Mac med inbygg skärm kan du med säkerhet veta att den håller måttet. Apple använder högkvalitativa IPS-paneler som (i de flesta fall) numera täcker P3-färgrymden, är hyfsat ljusstarka och alltid högupplösta, så kallade retina-skärmar.

6. Upplevelsen

Oavsett om du väljer PC eller Mac så är operativsystemet en grundläggande del av användarupplevelsen. Antingen kan datorn resultera i en harmonisk atmosfär eller så kan du höra irriterade kommentarer och suckar från kollegor som inte längre har en bra relation till sin dator, därför är upplevelsen otroligt viktig.

OS X El Capitan är ett stilrent, raffinerat och stabilt gränssnitt som är lätt för dig som användare att använda och det är en trevlig miljö att spendera din tid på. Denna OS är verkligen en upplevelse, som har en förbättrad utveckling av ett redan grymt system.

7. Utmärkt programvara – Mac levererar

När du köper en ny dator finns det alltid en mängd utmärkta mjukvarupaket tillgängliga. En del kan laddas ner gratis och vissa finns att köpa. När det kommer till PC är det vanligaste att nästan ingen mjukvara medföljer. I en Mac däremot hittar du en imponerande samling av användbara appar, foton, iMovie, Sidor, Numbers, Keynote, FaceTime, iTunes, Maps och fler program som redan är installerade när du startar datorn första gången. På så sätt kan du redan från start börja redigera foton, producera filmer, skapa musik eller bara få arbetet gjort direkt.

Det finns en vanlig rädsla när det kommer till Mac-datorer och det är att de inte skulle vara kompatibla med dina favoritprogram från Microsoft. Men du behöver inte oror dig, du kan köra program som Word, Excel, PowerPoint och Outlook på en Mac också.

8. Operativsystemet – Mac OS

Det är något extra speciellt med Macens operativsystem. Mac OS är det mest välputsade Unix-systemet och det kombinerar verkligen det bästa från 20 års utveckling av Mac OS X och 15 års utveckling av IOS. Den har allt som Unix-världen har att erbjuda dig som användare. Utöver det har Macen ett otroligt standardiserat gränssnitt med många funktioner som bidrar till en positiv användarupplevelse.

9. Din integritet är skyddad av Apple

Det är faktiskt så att Apple inte är lika intresserad av dina surfvanor eller shoppingpreferenser som en del andra aktörer är. Det är också känt sedan ett par år tillbaka att Apple vägrade att bygga in en bakdörr i IOS på uppmaning av FBI, trots att det förmodligen bara hade varit enklare att bara lyda myndigheternas påtryckningar kring detta.

Apple har helt enkelt inte något större intresse av att veta allt om dig. De jobbar helt enkelt med att sälja hårdvara och tjäna pengar på det och de har få anledningar att dessutom veta var du surfade under arbetstid. Därav blir din integritet tagen på större allvar om du väljer en Apple-enhet.

10. Kundnöjdhet

Det spelar ingen som helst roll hur bra en produkt är på pappret om den inte fungerar som utlovat eller om du som användare inte kan förstå dig på den. Apple har, precis som många andra, gjort ett och annat misstag under årens lopp men i slutändan finns det ändå inget annat företag som har lika många nöjda kunder som de har. Hur vet vi det? Det har bevisats i mängder av undersökningar runt om i världen.

Ett av de mest övertygande argumenten av dem alla är nog det faktum att Apple har en otroligt hög kundnöjdhet. I slutändan är Mac bara en dator och den måste bevisa sitt kostnadsvärde för oss användare. Men det går inte att sticka under stolen att Macen har legat i topp av kundundersökningar i över ett årtionde, vilket är en väldigt bra prestation framför allt när du tänker på att det är relativt dyra produkter som lovar otroligt mycket till sina köpare.

Vill du veta mer om vilken Mac som skulle passa dig och ditt företag bäst? Ta kontakt med Christofer Furu, specialistsäljare Apple, 070-212 36 63 eller Christofer.Furu@b2bitpartner.se, så guidar han dig rätt i Mac-djungeln.

Länk

Event

Länk

Nyheter