hallo

Windows 11 – Nya funktioner och utseende

I höst släpper Microsoft Windows 11 till sina användare. Det kommer att finnas många nya funktioner och till och med ett nytt utseende. Operativsystemet Windows 11 kommer förmodligen att bli tillgängligt någon gång mellan november och slutet av december i år.

Nya perspektiv

Med Windows 11 får du en helt ny upplevelse, det är en lugn och kreativ plats där du kan få utlopp för dina idéer. På den nya Start-meny får du nya sätt att hålla kontakten med dina favoritpersoner samt ta del av nyheter och innehåll på ett nytt sätt.

Högre produktiviteten

Du kan göra flera saker samtidigt med verktyg som layouter i Fästa, Skrivbord och en ny, intuitivare återanslutningsupplevelse samt få tillgång till alla appar som du kan tänkas behöva i ditt arbete.

Enklare att kommunicera

Få omedelbar kontakt med de du behöver komma i kontakt med direkt från skrivbordet med Microsoft Teams. Ring eller chatta kostnadsfritt – det spelar ingen roll vilken enhet mottagaren använder.

Skapa personligt innehåll på din dator

Med Windows 11 kan du välja mellan en mängd olika widgetar så att du snabbt kan få koll på de senaste nyheterna, informationen och underhållningen som höjer arbetsdagen. Du hittar enkelt de apparna du behöver genom att kolla i nya Microsoft Store.

Lägsta specifikationer

Det har diskuterats en del om vilka enheter som kommer att vara kompatibla med Windows 11 och Microsoft har publicerat kraven för uppdateringen, dock de kan komma att ändras i takt med att vi närmar oss lanseringen. Se nedan vilka specifikationer som gäller just nu, som lägsta nivå:

Processor: 1 gigahertz (GHz) eller snabbare med minst två kärnor på en kompatibel 64-bitars processor eller SoC
RAM: 4 GB
Lagring: 64 GB
System Firmware: UEFI, Secure Boot
TPM: Trusted Platform Module 2.0
Grafikkort: DirectX 12 eller senare med WDDM 2.0-drivrutin
Skärm: 720p, 8-bitar per färgkanal, minst 9 tum diagonalt
Internet-anslutning och Microsoft Account: Windows 11 Home kräver en aktiv internetanslutning och ett Microsoft-konto för att slutföra den första installationen av operativsystemet för första gången eller när du byter en enhet från Windows 11 Home i S-läge.

Microsoft kommer också att släppa en app för att kontollera detta innan installation av Windows 11. Vi kommer att länka till den här på denna sida så fort den finns tillgänglig för nedladdning.

Vill du veta mer?

Vi kan hjälpa dig att utvärdera, testa och certifiera Windows 11 innan du installerar den på din dator. Ta kontakt med Henrik Åhl så hjälper han dig vidare.

 

Länk

Nyheter

Länk

Event