hallo

Villaägarnas Riksförbund

Företagsbeskrivning

Villaägarnas Riksförbund har funnits i över 60 år och är en medlemsägd förening med uppdrag att hjälpa husägare runt om i Sverige att förenkla sitt husägande. Förbundet har cirka 310 000 medlemshushåll med huvudkontor i Stockholm och sju regionkontor från norr till söder.

Utmaning

Villaägarnas Riksförbund hade sin egen IT-organisation men i takt med digitaliseringen ökade behovet av övervakning, automatiserat underhåll, användarsupport och proaktiv rådgivning kring IT-miljön. Man beslöt därför att ta hjälp från en extern samarbetspartner.

Lösning

B2B IT-Partner kunde erbjuda IT med lokal serverkapacitet, även kallat IaaS (Infrastructure as a Service) från sin egen serverplattform i Sverige. Villaägarna fick en paketlösning som innebär att B2B IT-Partner driftar deras hårdvara samtidigt som den kan stå kvar i föreningens egna lokaler. B2B IT-Partner sköter helpdesk supporten och genomför även mjukvaruinstallationer och programuppdateringar.

Resultat

Organisationen upplevde en klar avlastning på sin interna personal som nu kunde frigöras för att uträtta annat arbete för organisationen. Man fick nödvändig beredskapssupport dygnet runt för affärskritiska system, något man hade saknat innan och som underlättade för personal och användare. Rutinerna för uppdateringar och underhåll förbättrades avsevärt.

Citat

“Som organisation blev vi mindre sårbara med hela B2Bs IT-kompetens i ryggen. Nu har vi en pålitlig partner som sköter den dagliga driften så att vi kan fokusera på andra saker som finns på IT-agendan, som att driva mer strategiska frågor och projekt.”
– Roger Brolinger, IT-chef på Villaägarnas Riksförbund

Vi hjälper er på resan mot en IT som klarar verksamhetens framtida krav.