Vi på B2B IT-Partner

Vi har funnits i snart 20 år och vi har medarbetare som varit med oss nästan från start och vi har de som varit med oss kortare tid. Vi har ställt några frågor till två av våra kollegor, Henrik Åhl som jobbat i 17 år, och Christopher Mars som har jobbat i 2 år. Vad är deras upplevelser om oss som företag, vad får dem att trivas och vad finns det för utmaningar som fått dem att växa?

Henrik Åhl, Affärsområdeschef Tjänster och Licenser, 17 år på B2B IT-Partner

Vad uppskattar du mest med att jobba hos oss?
– Alla trevliga, roliga och hjälpsamma kollegor.

Vad är det bästa med att jobba hos oss?
– Att få träffa tekniknyfikna kunder, göra affärer och friheten att själv styra min arbetsdag.

Berätta om något roligt minne under dina år här?
– På anställningsintervjun var en av dom första frågorna ”Vilket hockeylag håller du på?” Blev lite ställd, svarade såklart fel – men det är självklart Djurgården 🙂.

Vad har du stött på för utmaningar i din roll här?
– IT är ett väldigt brett område, det gäller att våga avgränsa erbjudandet och bli riktigt bra på det vi väljer att göra, det är en utmaning som jag ställs inför i min roll för att kunna säkerställa kvalité före kvantitet. Därför är det extra viktigt att noga tänka igenom och utvärdera alternativ innan vi skapar något nytt – vi behöver hitta den perfekta balansen mellan innehåll i tjänsten och prislapp för att vara attraktiva i vår målgrupp.

Om du skulle sammanfatta dina år på B2B med ett ord vad skulle det vara?
– Oj, ett ord efter 17 år – jag väljer en fras i stället ”det är fortfarande roligt att gå till jobbet”.

 

Christopher Mars, Account Manager, 2 år på B2B IT-Partner

Vad uppskattar du mest med att jobba hos oss?
– Positiviteten, framåtandan och att vi ständigt vågar utmana och utvecklas i takt med en otroligt snabb och föränderlig bransch. Allt är möjligt, inget är omöjligt (vissa grejer kanske är omöjliga – men ändå).

Vad är det bästa med att jobba hos oss?
– Definitivt alla fantastiska kollegor. Det är lite klyschigt, men det finns en genuin ”familjär” känsla på bolaget där alla inkluderas och uppskattas – både för vilka vi är som individer och hur vi särskiljer oss, men också för vad vi är och åstadkommer tillsammans.

Berätta om något roligt minne under dina år här?
– När vi spelade hockey på hovet och jag var fullkomligt värdelös. Tänk dig Bambi på hal is, fast utan att vara det minsta söt. Hade nog kunnat bjuda på den igen – men hoppas kunna lämna över den komiska stafettpinnen till min chef nästa gång (som tydligen är lika dålig på grillor som mig).

Vad har du stött på för utmaningar i din roll här?
– IT-branschen är i princip byggd på ständigt återkommande utmaningar – digitalisering är inget nytt, men allt går så snabbt nu, och oavsett om du står som leverantör, återförsäljare eller slutkund så krävs det en hel del för att hänga med och inte bli förbisprungen. En stor lärdom har då varit insikten om allt stöd som jag kunnat få av den uppsjön av både behjälpliga och högst kompetenta kollegor inom branschen. Du ska inte vara rädd för att ta hjälp av andra.

Om du skulle sammanfatta dina år på B2B med ett ord vad skulle det vara?
– Glädje 😊

 

Vill du läsa mer om oss och vilka som jobbar här?

Läs mer om Möt våra medarbetare

Länk

Fler event

Länk

Nyheter

Vi hjälper er på resan mot en IT som klarar verksamhetens framtida krav.