hallo

B2B women2women

Succé på årets B2B women2women kväll för kvinnor inom IT!

För femte året i rad anordnade B2B en kväll där vi lyfter kvinnor inom IT. Stämningen var på topp redan från start när ett femtiotal kvinnor samlades för en kväll med temat: Stark Inifrån

Längs Kungsgatan i Stockholms innerstad ligger PTK’s läckra lokaler med utsikt över taknockarna och där tillbringades vår kväll med bubbel, snacks och mingel. Under kvällen fick vi lyssna på imponerande talare, prata med intressanta utställare samt mingla över god mat och dryck.

Pension som hjärtefråga – PTK

Anna Allerstrand på PTK var först ut att prata pension. Låter en gnutta ointressant tänker ni? Så himla viktigt menar vi! Pensionen ser väldigt olika ut idag. Var en kanske hemma längre med barnen? Lägre lön för lika arbete? Det är viktigt att se över pensionsbiten tidigt. PTK har tagit fram material speciellt för kvinnor som belyser vilka frågor som är extra värda för kvinnor att se över. Anna som jobbar med och brinner för pensionsfrågorna lyckades fånga allas vårt intresse.

Byrån som arbetar hårt för jämställda arbetsplatser – WomenAhead

Nästa talare upp var superduon från WomenAhead, Petra Laewen & Mikaela Sundelin. Vilket driv, kraft och energi dessa kvinnor besitter och sprider! De har startat en rekryteringsbyrå som riktar sig enbart till kvinnor för att arbetsplatser ska arbeta för att bli jämställda. Under kvällen pratade de om att som kvinnor vara starka tillsammans. Alltför ofta ser de att kvinnor hotas av varandra och ses som konkurrenter istället för att pusha, hjälpa och stötta varandra att bli bättre och komma längre tillsammans. De pratade även om att våga stå på sig och ta ansvar för att göra det, att våga skryta och att du kan så mycket mer än du själv tror.

Två av livets konton – HP

Anna Josefsson från HP uteslöt tekniksnacket och berättade istället om två av livets konton: utbildningskontot och nöjeskontot och att det gäller att fylla på båda dessa genom livet. Hon pratade också om att våga gå utanför sin komfortzon, growth mindset samt attityd och inställning till uppgifter – med öppenhet och nyfikenhet kan det hända riktigt spännande saker! I pauserna blev det desto mer tekniksnack och Anna visade häftiga HP Z VR Backpack där vi kunde få testa att gå på planka bland skyskraporna eller simma bland båtvrak.

En VD´s berättelse – Hewlett Packard Enterprise

Nästa Anna upp var Anna Granö som är VD på Hewlett Packard Enterprise. Hon berättade hur hon förhåller sig till sin arbetsroll och privatliv samt vad som drivit henne framåt i karriären. Frågor vi fick ställa oss var bland annat: Vad är viktigt för just dig? Vad är din drivkraft Dygnet har 24 timmar – hur vill du prioritera dina timmar för att må bra och prestera på topp? Hon poängterade vikten av öppenhet och att kunna be om hjälp. Andra viktiga ord var attityd – hur du reagerar på händelser avgör hur du mår och hur det går. Integritet – Hitta dina gränser och förstå vad du behöver för att må bra och att du har ansvaret att faktiskt ta hand om dig själv. Så inspirerande, ärligt och många bra tips att ta med sig.

DigitalLotta engagerar

Som sista talare hade vi bjudit in Lotta Ungerth #digitallotta som pratade om #metoo och lyfte upp ansvaret som kommer med det nu. Med hjälp av en digital app, mentimeter.com fick vi alla vara med och bidra till samtalsämnena live genom att integrera på olika sätt via röstning eller skrift. Det var verkligen starka och intressanta samtal och diskussioner som skapades. Hon lärde oss ordet Tupprepa (googla gärna!) och vikten av ansvaret med att vara tydlig att sätta gränser. På sista frågan fick vi skriva i de tre ord som bäst beskrev kvällen och det var med gåshud som ord efter ord dök upp på skärmen: Inspirerande, Gemenskap, Kärlek, Kraft, Tänkvärt, Stark, Womenpower, Lyckopiller, Modigt… Wow vilken kväll, vi är så stolta!

Mini-utställning med partners

I pauserna under kvällen fanns en liten mässa med några av våra partners. Kyocera visade en av deras smarta skrivarmodeller, HP lät oss testa deras nyhet HP Z VR Backpack, Jabra demade headset som är som en dröm i de högljudda kontorslandskapen och Telenor berättade hur de kan underlätta kommunikationen för företag.

Stort tack till kunder, nya vänner, partners och talare som var med och gjorde kvällen till vad den blev – alldeles fantastisk!

Smider redan planer för nästa år

Det är tydligt varför sådana här möten är så viktiga och varför de behövs. Kvinnor är fortfarande underrepresenterade i branschen och tillsammans blir vi starkare. Det här är en viktig fråga för B2B och vi kommer fortsätta lyfta, engagera och peppa kvinnor till att arbeta med och inom IT.

Här på B2B börjar vi redan nu spåna på nästa års B2B women2women event, men vi hoppas såklart på att få träffa er igen långt innan dess!

Vi hjälper er på resan mot en IT som klarar verksamhetens framtida krav.