hallo

Senior nätverkskonsult

Brinner du för nätverk och kommunikation och gillar du att följa den senaste tekniken? Vågar Du utmana kunderna med ny teknik och nya tekniska lösningar? I takt med att B2B IT-Partner växer, söker vi nu förstärkning till vårt konsultteam som idag består av sju personer inom Infrastruktur och nätverk. Vi söker dig som är senior nätverkskonsult och som vill bli vår stjärna inom området.

Information om tjänsten

I rollen som Senior Nätverkskonsult kommer du att få arbeta mot våra kunder, både på plats och på distans. Du kommer att jobba med allt från design/arkitektur till förvaltning och bistår med din djupa kompetens inom Routing, Switching, LAN, WLAN samt brandväggar baserat på teknologi från flertalet större tillverkare som Cisco och HPE.

Rollen passar dig som trivs med frihet under ansvar där du får driva ditt arbete självständigt. Du kommer att arbeta med kompetenta kollegor där vi har en hög teamkänsla och en bra sammanhållning.

Arbetet är väldigt varierat då våra kunder finns i alla branscher och är allt från mindre till större Enterprise-kunder.

Vad vi erbjuder

Hos oss på B2B välkomnas du till ett varmt och energirikt arbetsklimat som präglas av mycket glädje, samhörighet och hårt arbete. Vi som arbetar här tycker både att det är roligt att arbeta ihop och att ha roligt tillsammans på och utanför jobbet. Utöver en del i B2B-familjen erbjuds du:

 

 • Möjlighet till personlig och yrkesmässig utveckling
 • Bra och anpassade förmåner i form av bland annat friskvård och sjukvårdsförsäkring
 • Möjlighet att påverka din egen arbetsroll och utvecklingen av den

Vad vi söker

För att passa och trivas på B2B krävs att du gillar och drivs av att ge bra service och att jobba hårt mot både individuella och gemensamma mål. Du behöver vara samarbetsvillig, gilla att jobba i team kring olika typer av uppgifter samt vara flexibel i ditt förhållningssätt. Vi har ett stundtals mycket högt tempo, vilket kan variera från dag till dag. Det är därför viktigt att du är bra på att hantera tempoväxlingar och gillar approachen att man hugger i när och var det behövs.

Vi söker dig med minst 10 års erfarenhet som nätverkstekniker som är van vid drift av större, komplexa nät inom Cisco. Du är även van att designa och konfigurera lösningar från grunden.
Du är teknikintresserad, självgående, serviceinriktad och stresstålig. Du kommer att ta stort eget ansvar i ditt arbete och jobba både självständigt och i grupp. Vi lägger även stor vikt vid personliga egenskaper, att du tillför ny energi och att du är en god lagspelare.

För att passa för rollen som Senior nätverkskonsult behöver du ha breda och djupa kunskaper inom nätverk och säkerhet. Du behöver ha kompetens inom:

 • Routing (helst advanced)
 • Switching
 • Brandväggar
 • Trådlösa nät
 • MPLS
 • Routingprotokoll som OSPF och BGP
 • HPE/Arubas produkter
 • Ciscos produkter (tex Nexus, ISE, Meraki och WLC)
 • Dokumentation av nätverk

Det krävs att du har erfarenhet som konsult och rådgivare inom området nätverk. Certifiering är en viktig grund för oss och du måste ha med dig en CCNE-Certifiering eller motsvarande för andra produkter inom Cisco eller HPE/Aruba. Det krävs även att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på engelska och svenska.

Har du även erfarenhet av följande, så är det meriterande

 • Outsourcing
 • Cloud (Azure, AWS)
 • PPS projektmodell
 • Sophos brandväggar och säkerhet

Vill du bli en del av vårt härliga gäng?

Skicka gärna in din ansökan redan idag! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Wincent Ståhl, IT-Operations Manager, på 08-635 35 08 eller wincent.stahl@b2bitpartner.se. Sista ansökningsdag är 2022-03-15, men skicka gärna din ansökan så fort som möjligt då vi hanterar dem löpande och kan komma att tillsätta tjänsten innan sista ansökningsdatum.

Vi har lärt oss att en bredd bland personliga egenskaper, bakgrund, ålder, kön och erfarenheter är en framgångsfaktor för oss som företag. Vi värdesätter därför en jämn köns- och åldersfördelning samt en etnisk och kulturell mångfald.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Om B2B IT-Partner

B2B-IT Partner är en återförsäljare av IT till företag. Vi grundades 2004 med målsättningen att utmana de stora jättarna i vår bransch. Vi är idag cirka 60 anställda och har samma målsättning som vid starten. Vi erbjuder våra kunder skräddarsydda produkter och tjänster inom IT. Vi är ett snabbfotat företag som kan agera flexibelt och självständigt för att hela tiden ligga i framkant med vårt marknadserbjudande. På B2B står kundkontakt och lyhördhet i centrum. Ingen kund är för stor eller för liten. Med tiden har vi byggt upp erfarenhet och kompetens som täcker det breda spektra av behov och utmaningar som vi ställs inför. Vår slogan ”Lite snabbare, lite bättre” är ett förhållningssätt som genomsyrar hela företaget och sättet vi arbetar på.

Våra kunder är företag och organisationer i storleken 10 till 5 000 anställda inom både privat och offentlig sektor. Hos oss arbetar det flest personer med antingen en säljande eller en teknisk roll. Verksamheten är uppdelat i två grenar; Försäljning och Advanced Solutions. Vi har fyra olika affärsområden; Infrastruktur, Tjänster, Workplace och Cloud. Alla våra medarbetare arbetar på vårt kontor i Solna.