Sales Specialist Infrastructure

Drivs du av att hjälpa kunder att använda tekniken på bästa sätt, genom att både designa och sälja lösningen?

Som säljande lösningsarkitekt jobbar du tillsammans med ett härligt team där du ges stort utrymme och möjlighet att utveckla både dig själv och B2B’s affär. Du arbetar nära vår säljorganisation med att stötta och driva affären runt infrastruktur och Cloud. I denna säljtekniska roll arbetar du utan eget kundansvar och med stort intresse för att nå rätt värden för både kundens investering och B2B’s mål.

Om tjänsten

Som säljande lösningsarkitekt kommer du att ha daglig kontakt med både nya och befintliga kunder gällande bland annat försäljning och teknisk rådgivning inom infrastruktur (server, storage, nätverk samt Cloud).

Du förväntas att med hjälp av en god teknisk kunskap vara självgående och drivande i affären. Till din hjälp har du bland annat konsulter och ett team av medarbetare i liknande roller samt tekniskt stöd från tillverkare och distributörer. Du förväntas även planera och utföra kundbesök tillsammans med ansvarig säljare eller själv hos de kunder och case som tilldelas dig/gruppen. En viktig del i rollen är att diskutera kundens verksamhet kopplat till IT, hur kundens IT-organisation är uppbyggd och hur de jobbar för att drifta och utveckla IT, i syfte att addera värde för kunden med vårt erbjudande.

Exempel på vanligt förekommande arbetsuppgifter:

• Stötta säljorganisationen med tekniska frågor kring infrastruktur
• Skapa både enkla och komplicerade tekniska konfigurationer för prissättning hos tillverkare
• Skapa intresse och behov av nya lösningar ute på kundbesök
• Genomföra teknisk analys av kunders infrastruktur och behov
• Designa och konfigurera lösningar
• Presentera lösningar i text och tal
• Hantera och driva hela infraaffären

Vad vi erbjuder

Hos oss på B2B välkomnas du till ett varmt och energirikt arbetsklimat som präglas av mycket glädje, samhörighet och hårt arbete. Vi som arbetar här tycker både att det är roligt att arbeta ihop och att ha roligt ihop på och utanför jobbet. Utöver en del i B2B-familjen erbjuds du:

• Möjlighet till personlig och yrkesmässig utveckling
• Bra och anpassade förmåner i form av bland annat friskvårdsbidrag och sjukvårdsförsäkring
• Möjlighet att påverka din egen arbetsroll och utvecklingen av den
• Bra bonusmöjligheter kopplat till gruppmål

Vad vi söker

För att passa och trivas på B2B krävs att du gillar och drivs av att ge bra service och att jobba hårt mot både individuella och gemensamma mål. Du behöver vara samarbetsinriktad, gilla att jobba i team kring olika typer av uppgifter samt vara flexibel i ditt förhållningssätt. Vi är ett positivt och peppande gäng som ser möjligheter, vilket är egenskaper vi värderar högt hos medarbetare och kandidater. Vi har stundtals ett mycket högt tempo, vilket kan variera från dag till dag. Det är därför viktigt att du är bra på att hantera tempoväxlingar och gillar approachen att man hugger i när och var det behövs.

För att passa för rollen som säljande lösningsarkitekt behöver du även besitta ett stort IT-tekniskt intresse, ha kunskap över hur infrastruktur används och genererar värde hos kunder samt ha en god kommunikationsförmåga.

Vill du bli en del av vårt härliga gäng?

Skicka gärna in din ansökan redan idag! Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Daniel Lagerström, Business Unit Manager Infrastructure & Cloud,
T: 073-148 63 22
@: Daniel.Lagerstrom@b2bitpartner.se

Vi har lärt oss att en bredd bland personliga egenskaper, bakgrund, ålder, kön och erfarenheter är en framgångsfaktor för oss som företag. Vi värdesätter därför en jämn köns- och åldersfördelning samt en etnisk och kulturell mångfald.

Vi ser fram emot att höra från dig!

Här kan du ansöka direkt

  • Accepterade filtyper: pdf, txt, pdf, doc, docx, jpg, png.
    Här kan du ladda upp ditt CV och personliga brev. (Samla allt i ett dokument)

Om B2B IT-Partner

B2B-IT Partner är en återförsäljare av IT till företag. Vi grundades 2004 med målsättningen att utmana de stora jättarna i vår bransch. Vi är idag cirka 60 anställda och har samma målsättning som vid starten. Vi erbjuder våra kunder skräddarsydda produkter och tjänster inom IT. Vi är ett snabbfotat företag som kan agera flexibelt och självständigt för att hela tiden ligga i framkant med vårt marknadserbjudande. På B2B står kundkontakt och lyhördhet i centrum. Ingen kund är för stor eller för liten. Med tiden har vi byggt upp erfarenhet och kompetens som täcker det breda spektra av behov och utmaningar som vi ställs inför. Vår slogan ”Lite snabbare, lite bättre” är ett förhållningssätt som genomsyrar hela företaget och sättet vi arbetar på.

Våra kunder är företag och organisationer i storleken 10 till 5 000 anställda inom både privat och offentlig sektor. Hos oss arbetar det flest personer med antingen en säljande eller en teknisk roll. Verksamheten är uppdelat i två grenar; Försäljning och Advanced Solutions. Vi har fem olika affärsområden; Infrastruktur, Tjänster, Klient, Logistik och Print. Alla våra medarbetare arbetar på vårt kontor i Solna.

Vill du se hur vi kan ha det på jobbet och få en bild av dina potentiellt framtida kollegor? Sök upp oss på #b2bgoespersonal