Nolek

Företagsbeskrivning

Nolek är en ledande leverantör och tillverkare av instrument och maskiner inom tätkontroll, läcksökning och provtryckning. Nolek förser industrin med kundanpassade lösningar över hela världen och har kontor i USA, Europa och Asien, med huvudkontor i Norsborg utanför Stockholm.

Utmaning

Nolek upplevde att deras befintliga IT-partner ofta inte var tillgänglig när man behövde hjälp. Nolek hade växt och man stod i akut behov av en partner med större kapacitet som bättre kunde matcha deras behov gällande support, server och backuplösning. De tog därför kontakt med B2B IT-Partner efter rekommendation från ett annat företag.

Lösning

B2B IT-Partner kunde erbjuda en skräddarsydd helhetslösning gällande IT-drift, projekt, support och backup. Office 365 är väl anpassat för Noleks globala affärsverksamhet och innefattar Dynamics 365 för ökad affärs- och kundstyrning. Lösningen kan expanderas med tjänster baserade på Azure för att få en ännu bättre användarkontroll. Nolek valde möjligheten till olåst avtal på månadsfaktura och har även valt att komplettera med printlösningar från B2B IT-Partner.

Resultat

Genom den nya IT-lösningen från B2B IT-Partner har man kunnat spara tid och resurser som tidigare gick åt för att lösa IT-relaterade problem. Administrationen har förenklats avsevärt genom att alla fakturor och licenser nu är samlade till en leverantör. Tack vare personlig support och hög tillgänglighet upplever Nolek numera att de får den hjälp de behöver när de behöver den. Dessutom kan företaget konstatera att man sänkte sina totala printkostnader med nästan femtio procent efter att ha inkluderat print i den nya lösningen från B2B IT-Partner.

Citat

“Vi är så nöjda att vi nu har börjat diskutera att expandera den här lösningen. En gemensam molnbaserad lösning skulle knyta ihop oss med våra dotterbolag i resten av världen och förenkla kommunikationen mellan alla styrningar.”
– Fredrik Andersson, produktionschef på Nolek

Vi hjälper er på resan mot en IT som klarar verksamhetens framtida krav.