Förebild inom IT – Louise Runström

Den 8 mars är det internationella kvinnodagen. I vanliga fall brukar vi ha vårt event women2women men år väljer vi att lyfta kvinnliga förebilder inom IT på webben istället, så hoppas vi på att kunna träffas igen nästa år!
Vi kommer under några veckor framåt dela intervjuer med personer från vårt nätverk. De kommer att berätta om sin yrkesresa, utmaningar och sina bästa tips för att lyckas. Låt oss hylla alla fantastiska kvinnor där ute och lyfta våra förebilder!

Andra förebilden ut är Louise Runström, HPE Marketing Executive på Tech Data.

Vem är du?
– Jag har sedan femton års ålder haft ett ordspråk som följt med mig till där jag är idag, 15 år senare – ”det blir vad man gör det till!” Jag drivs av att alltid ha tydliga mål, i och med en ny händelse i livet känns det för mig viktigt att fortsätta att sträva mot en karriär och inte tro att allt försvinner bara för att jag fått chansen att skapa ett nytt liv mitt i allt – att bli mamma är ändå det häftigaste jobb du kan ta!

Berätta din yrkeshistoria:
– Började som säljare inom Telecombranschen vidgade sedan mina vyer genom att flyga till andra sidan jordklotet för att bo och arbeta tillsammans med koalorna. Sedan har jag arbetat mig upp inom Tech Data, från tjänsten som specialistsäljare till marknadsansvarig för HPE, och på kort tid gjort mig ett namn i IT-branschen.

Vi Kan Göra Det! – skapa karriär och ett liv samtidigt.

Varför IT-branschen?
– Teknik har alltid fascinerat mig, och fortsätter att fascinera mig mer och mer, ju mer jag lär mig om hur allting faktiskt hänger ihop.

Din största utmaning i karriären:
– Det finns så mycket att göra, så mycket att lära sig och otroligt många personer och platser att besöka. Tiden räcker inte till, men samtidigt som detta idag känns som den största utmaningen är det samtidigt min drivkraft till att fortsätta.

Vad motiverar dig i ditt yrke? Gör dig taggad, och nu kör vi anamma?
– Förtroendet att få bygga projekt från början till slut, jobba i stora grupper med olika typer av kompetenser och erfarenheter. Att alltid få fortsätta testa och lära sig nya saker från andra och om sig själv.

Vilken låt spelar du på för att bli pepp/kreativ/fokuserad/glad?
– Laleh – Bara Få Vara Mig Själv

Dina bästa tips för att lyckas:
– Våga testa, våga göra fel och ta sig tid för reflektion och göra om. Jag tror att man lär sig mer av erfarenhet, för vi alla utvecklas ständigt. Det som var bra igår behöver inte vara det bästa imorgon, så våga testa dig fram!

Din förebild?
– Pippi, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, därför att hon går sin egen väg, är orädd och inte bryr sig om normer och regler utan följer sitt hjärta i alla lägen. Ett citat från Pippi: ”Det har jag aldrig provat förut, så det klarar jag säkert.”

Vem vill du skicka extra pepp till?
– Alla – våga testa! Om jag lovar att våga fortsätta testa, så vågar du!

Länk

Nyheter

Länk

Fler tips