Förebild inom IT – Jeanette Nyman

Den 8 mars är det internationella kvinnodagen. I vanliga fall brukar vi ha vårt event women2women men år väljer vi att lyfta kvinnliga förebilder inom IT istället, så hoppas vi på att kunna träffas igen i mars 2023!
Vi kommer under två veckor framåt dela intervjuer med personer från vårt nätverk. De kommer att berätta om sin yrkesresa, utmaningar och sina bästa tips för att lyckas. Låt oss hylla alla fantastiska kvinnor där ute och lyfta våra förebilder!

Tredje förebilden ut är Jeanette Nyman som är Head of IT på Plan International.

Vem är du?
– En lösningsinriktad medelålders kvinna som älskar utmaningar och att se andra växa!

Berätta din yrkeshistoria
– Jag började min karriär inom skolans värld, utbildade mig sen inom systemvetenskap med fokus på affärsutveckling och började efter det inom IT. Först som konsultchef och sedan inom arkitektur och förändringsarbete. Idag har jag en bred roll som IT-chef på Plan International och trivs i rollen där alla dagar skänker olika utmaningar och där vi som IT-avdelning gör skillnad på riktigt varje dag!

Varför IT-branschen?
– För möjligheterna! För att lyckas med att effektivisera processer, stötta utveckling och driva förändringar kräver automatisering, säkerhet och kontroll på information. Det är IT för mig, att genom smarta lösningar bygga förtroende och bygga långsiktiga hållbara processer.

Din största utmaning i karriären
– Att inse att förändring tar tid, att ha det där tålamodet med sig i vardagen!

Vad motiverar dig i ditt yrke? Vad är din största drivkraft?
– Att se det jag gör i mitt jobb varje dag bidrar till vårt mål som organisation, att göra skillnad för barn och inte minst för flickors framtid.

Vilken låt sätter du på för att bli pepp/kreativ/fokuserad/glad?
– Något svenskt där jag kan sjunga med, vilket jag gör hellre än bra!

Dina bästa tips för att lyckas
– Se möjligheter, tänk om och våga prova nytt!

Din förebild?
– Har flera förebilder, och flera ledare jag arbetat med som jag får inspiration från. En som är värd att nämna är Mia Törnblom, en energikick som genom enkla metoder lyckades få mig att växa i min roll och som inspirerar till att lyfta blicken och inte gå in i detaljer samt att uppskatta det jag har!

Vem vill du skicka extra pepp till?
– Alla som jobbar hemifrån, alla som kämpar inom sjukvården! Snart hoppas jag vi är tillbaka till en lite mer normal vardag allihop!

Läs om fler förebilder här:

Länk

Nyheter

Länk

Fler tips