hallo

Förebild inom IT – Gabriella Fällman

Den 8 mars är det internationella kvinnodagen. I vanliga fall brukar vi ha vårt event women2women men år väljer vi att lyfta kvinnliga förebilder inom IT på webben istället, så hoppas vi på att kunna träffas igen nästa år!
Vi kommer under några veckor framåt dela intervjuer med personer från vårt nätverk. De kommer att berätta om sin yrkesresa, utmaningar och sina bästa tips för att lyckas. Låt oss hylla alla fantastiska kvinnor där ute och lyfta våra förebilder!

Fjärde förebilden ut är Gabriella Fällman, Head of IT på Arvid Nordquist HAB.

Vem är du?
– Jag heter Gabriella Fällman och arbetar som Head of IT på Arvid Nordquist HAB i Solna.

Berätta din yrkeshistoria
– Efter universitetsexamen så arbetade jag som SAP-konsult på ett konsultföretag innan jag kom till IT-avdelningen på Arvid Nordquist i december 1999. Genom åren har uppgifterna varit allt från applikationsutveckling, utbildning, controlling, projektledning, säkerhetsarbete och nu Head of IT.

Varför IT-branschen?
– Det är ju en så spännande bransch! Att få arbeta med kompetenta människor och ständigt förbättra saker och ting med företagets bästa i fokus – kan det bli bättre?

Din största utmaning i karriären
– Min största utmaning i karriären är förmodligen framför mig. Så det gäller att vara beredd, haha.

Vad motiverar dig i ditt yrke? Gör dig taggad, och nu kör vi anamma?
– Att få prata ihop sig med kollegor och projektdeltagare så att vi får samma målbild och vetskap om att vi tillsammans kan lösa det här – det är en härlig känsla. Det är också viktigt att fira efteråt samt att helt enkelt stanna upp och uppmärksamma att vi har avslutat någonting för att sedan kunna ladda om till nästa uppgift, ännu mer taggade.

Vilken låt sätter du på för att bli pepp/kreativ/fokuserad/glad?
– Svårt att välja bara en låt… men Rick Astleys ”Never Gonna Give You Up” är ju exceptionellt bra på att peppa mig.

Dina bästa tips för att lyckas
– Det är ju lätt att generalisera, men att försöka hålla balansen mellan arbete & privatliv och träning & återhämtning och att samtidigt ha kul under tiden är ju viktigt för att vara långsiktigt hållbar. Att vara påläst och förberedd underlättar ju, men har du inte energi att improvisera så hjälper ju inte det alltid.

Ett konkret tips för mig varje dag är att äta havregrynsgröt på morgonen för då står du dig väl rustad inför utmaningarna som kommer under dagen.

Din förebild?
– Det finns förebilder överallt att bli inspirerad av. Olika dagar kräver olika förebilder.

Vem vill du skicka extra pepp till?
– Jag vill skicka extra pepp till kollegorna i hela Norden som kämpar på med att få varor från hela världen till oss och sedan vidare ut till våra kunder. Jag vill även skicka en pepp-hälsning till våra IT-samarbetspartners som är en förlängning av vår IT-avdelning och som hjälper oss att nå våra mål.

Länk

Nyheter

Länk

Fler tips