Kundcase Tidsam med fokus på storagelösningar

Kundcase med storagelösning

I början av mars hade vi seminarium tillsammans med Hewlett Packard Enterprise (HPE) för våra kunder där fokus för dagen var storage och hybrid IT. En av talarna som vi hade bjudit in var Niclas Dahl, IT-Arkitekt, från Tidsam – Sveriges största tidsskriftleverantör, för att berätta om deras storage resa från kravställning till inköp, implementering och uppföljning. Några av kraven som ställdes av dem var:

• Från 2 datacenter till 1
• Klara 24 timmars drift utan nertid vid uppgraderingar
• Snabba accesstider.
• Framtidssäkra hårdvara, carepack och mjukvara 5 år – viktigt att kunna växa och möjlighet bygga ut
• Förenkla IT-avdelningens arbete
• Tydligt verktyg för bra överblick
• Synkronisera licenser

Kundcase med fokus på storage-lösningar

Valet av storagelösning föll på HPE Nimble

En utförlig förfrågan gjordes där flera leverantörer gav förslag på olika lösningar. Förslagen granskades noga in i minsta detalj där ett tydligt avtal också var en viktig del av beslutet. På grund av funktion och prestanda och deras tidigare erfarenhet av HPE Infosight – som ger en bra överblick av t.ex support på ett och samma ställe – Landande valet på lättmanagerade HPE Nimble, med 5 rack Servrar och Vmware licenser – med denna lösning kan IT-avdelningen själva enkelt lösa uppgraderingar m.m.

Med Nimble och dess Vmware integrering gick migreringen smidigt och säkert. Tack vare bra uppsättning och med tydliga instruktioner kunde de själva göra mycket av migreringen utan avbrott, när det passade verksamheten. Med InfoSight får dem en proaktiv hantering av eventuella förutsägbara felkällor. Infosights globala lärande från alla Nimble-installationer ger kunden viktig affärsnytta utan att behöva ha detaljkontroll på versioner och beroenden i infrastrukturen.

Tryggt bollplank under hela storageresan

Vid val av B2B som partner lyfter de fördelar som det dedikerade teamet som såg helheten och var ett tryggt bollplank under hela resans gång. Det anordnades workshops och gjordes prestandamätningar. En annan stor fördel var helhetslösningen av paketeringen – inköp, installation och uppföljning.

Hybrid IT och senaste lösningarna från HPE

På plats var också Magnus Biro, Hybrid IT-specialist från HPE som pratade om senaste plattformen från HPE dHCI och gjorde en lite mer djupdykning i HPE Nimble och dess enkla hantering. EN lösning som gör jobbet och arbetar proaktivt.

Kvällen avslutades med middag och match med DIF-hockey på Hovet. Vi hoppas att vi snart kan träffa er på riktigt igen, höra om era mål och utmaningar och diskutera smarta lösningar av verktyg och tjänster tillsammans, och såklart att få inta Hovets läktare igen!

Länk

Event

Länk

Nyheter