Dra nytta av smarta funktioner i ditt arbete med iPhone

Hur kan du använda din mobil mer i ditt arbete? Vill du kunna jobba först på telefonen och sedan fortsätta på datorn? Det ska vara smidigt att jobba, speciellt om du är på språng eller bara vill att det ska vara enkelt att byta mellan olika enheter. Vi listar fyra smarta funktioner som finns i iPhone som kommer underlätta ditt arbete.

1. Anteckningar/notes

Visste du att det går att skanna dokument i anteckningar i din iPhone? Du behöver inte hitta en skrivare för att skanna in ett dokument du behöver få in digitalt och kvalitén är ändå hög. Utöver det kan du skriva din signatur i dokumentet och använda den samt skapa tabeller och checklistor! Om du är ett stort fan av att skapa listor och tabeller som kan bockas av eller fyllas på med information så ska du börja jobba mer med anteckningar.

2. Appen Freeform

Freeform är en och kraftfull app från Apple för att kunna bolla idéer och samarbeta på ett kreativt sätt tillsammans med andra. Appen funkar för iPhone, iPad och Mac och det blir visuellt enklare än någonsin att jobba tillsammans, även när gruppen inte är på samma ställe.

Genom att Freeform kommer du uppleva en att det aldrig varit enklare att jobba digitalt med whiteboard där det går att samla oändligt med inspiration och idéer på ett och samma ställe. Den har dessutom oändligt med flexibilitet när det kommer till att det är flera personer som samtidigt arbetar i samma whiteboard.

  • Samarbeta med flera personer samtidigt genom att ringa in dem med FaceTime via appen. De kan se, dela och samarbeta i samma arbetsyta.
  • Sparas i iCloud så att alla användares enheter är synkade.
  • Bjud in till samarbetet via meddelanden eller mejl och de inbjudna kan börja redigera arbetsytan direkt.
  • Det går att till och med att exportera en arbetsyta som PDF eller ta en skärmavbild.
  • Det finns stöd för Apple Pencil.

Freeform som du redan förstår har massor med härliga funktioner så för att förstå appen bäst, in och testa den! Som en sista punkt har appen många olika penselstilar och färgval samt att det är enkelt att skriva kommentarer eller rita diagram.

3. Handsoff

Med handsoff kan du påbörja ett mejl, anteckningar eller sökning i webbläsare i din Apple enhet (iPhone, iPad, Mac eller Apple Watch) och sedan bara fortsätta med det arbetet från någon av dina andra Apple enheter där du avslutade. Du kan till exempel börja svara på ett mejl på din iPhone innan du hunnit fram till datorn och sedan avsluta det i Mail på datorn. Det gör att du kan spara till och vara oberoende av vilken Apple enhet du jobbar på då du alltid kan fortsätta arbetet på nästa.

4. Guidad åtkomst

Har du använt Guidad åtkomst förut? Kanske till dina barn så de inte ska klicka på allt de kommer åt när de har mobilen i handen? Guidad åtkomst funkar även i arbetslivet. Du kan låsa telefonen till en enda app och endast öppna den med kod eller Face-ID. Guidad åtkomst kan också begränsa hur länge du får använda en app eller bara se till att du håller dig till den uppgiften du skulle utföra i stället för att surfa i väg.

Läs mer om hur du aktiverar Guidad åtkomst här.