hallo

Djurgården Hockey (DIF Hockey)

Djurgården Hockey (DIF Hockey)

Företagsbeskrivning

Djurgården Hockey bildades 1922 och är en egen sektion inom Djurgården IF som kom till 1891. Djurgården är den förening som vunnit flest svenska mästerskap i ishockey, totalt 16 stycken varav det senaste 2001. Klubben har även vunnit Europacupen i ishockey två gånger, 1991 och 1992.

Utmaning

Djurgården Hockey har en liten administration som vill kunna lägga all sin energi på att lyfta laget samt att jobba aktivt med sponsorer och fans. Utmaningen bestod i att allt mer tid gick åt till att lösa IT-frågor som dessutom i sig blev mer och mer kompetenskrävande. Då IT är en kritisk funktion för administrationen vände man sig till B2B IT-Partner för extern hjälp.

Lösning

B2B IT-Partner kunde erbjuda en helhetslösning för Djurgården Hockey i form av konceptet Bekymmersfri IT. Det är en funktionsleverans som förser föreningen med den serverkapacitet de behöver, täcker det fullständiga behovet av användarsupport och erbjuder ett väl fungerande trådlöst nätverk. Utöver det fungerar B2B IT-Partner som bollplank för Djurgårdens Hockey när det gäller interna IT-frågor och projekt.

Resultat

Samarbetet med B2B IT-Partner har inneburit en stor avlastning för administrationen som nu kan fokusera helhjärtat på sin kärnverksamhet. Det har genererat en tydligt snabbare svarstid för all form av användarsupport och en generellt ökad driftsäkerhet. I och med att man nu har stöttning av B2B IT-Partner kan större IT-projekt utöver den dagliga driften planeras och genomföras vilket har fått en positivt effekt på verksamheten.

Citat

“Vi har nu en väl fungerande IT som gör att vi kan fokusera helhjärtat på att lyfta laget och jobba aktivt med sponsorer och fans. Förutom att sköta den dagliga driften fungerar B2B IT-Partner som vårt bollplank gällande alla interna IT-frågor och projekt vilket stärker hela vår kärnverksamhet.”
– Jan Viktorsson, Försäljningschef, Djurgården Hockey

Vi hjälper er på resan mot en IT som klarar verksamhetens framtida krav.